Aarhus’ nye vej hedder Giber Ringvej

De fleste kender nok bedst Aarhus’ kommende ringvej under projektnavnet Bering-Bedervejen. Men nu har vejen fået sit endelige navn: Giber Ringvej.

Vi er mange, der glæder os rigtig meget til, at vores nye ringvej åbner, og med vejens nu officielle navn er vi en smule tættere på at kunne udvide ringvejsnettet i Aarhus. Arbejdet skrider planmæssigt fremad, og vi bevæger os med hastige skridt frem imod at give infrastrukturen i den sydlige del af Aarhus en meget stor opgradering.
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

En del af vejen løber langs Giber Å, som i dag er et naturskønt område med et rigt dyre- og planteliv. Her har der altid boet mennesker, og Moesgaard Museum har i forbindelse med udgravning af vejen fundet bosættelser helt fra stenalderen op til middelalderen langs åen, og man ved, at åen leverede fisk til Moesgaard Herregaard i 1800-tallet.

Navnet Giber Ringvej binder på fornem vis fortid og nutid sammen på fineste vis. Lokalbe-folkningen har i mange århundreder været afhængige af åens liv, og nu lægger åen navn til en essentiel del af den aarhusianske infrastruktur.
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Navngivningsfest på byggepladsen

Navnet blev afsløret til et arrangement på byggepladsen ved Tranbjerg i lørdags. Her var mange interesserede aarhusianere mødt op for at høre navnet, få en pølse og prøve de store gravemaskiner med børnene.

Foruden vejen blev en stor faunabro til kronhjorte, dådyr og andre dyr i området navngivet. Den blev døbt Niels Brøchners bro. Niels Brøchner var medlem af Aarhus Byråd fra 1998 til 2011, og var en stor fortaler for den kommende Giber Ringvej.

Fakta

  • Vejen forventes at stå færdig med årsskiftet 2022/2023
  • Der er indtil nu lagt 4,8 km asfalt
  • Der er bygget 15 af 16 broer
  • Der er blevet flyttet 500.000 m3 jord