Her er planerne for det tredje spor

Strækningen fra Landevejen ved Tranbjerg til Hovedvejen ved Hasselager vil inden for en kort tidsramme få kapacitetsproblemer. Det ledte til, at byrådet besluttede at bruge et økonomisk overskud fra licitationen til at udvide vejen med et tredje spor på netop denne strækning.

Det tredje spor anlægges på en fire kilometers strækning i vestgående retning, da kapacitetsproblemerne hovedsageligt vil være i morgentimerne, hvor trafikken er presset sammen over kort tid. Lokalt vil der være indsnævringer fra tre til to spor ved Kølsmosevej og Ingerslevvej for at sikre, at det stadig er muligt at komme ud på Bering-Beder vejen fra de tilstødende veje.

Vejen er forberedt til udvidelsen

Siden januar har vi sammen med rådgiver og entreprenør været i gang med at planlægge, hvordan udvidelsen skal anlægges i detaljer.

Som nabo eller trafikant vil man ikke mærke den store forskel i anlægsfasen. Hele Bering-Beder vejen er forberedt til en udvidelse i fremtiden. Det betyder, at en stor del af forarbejdet er gjort, men det er klart, at så væsentlig en udvidelse gør tidsplanen mere komprimeret. Derfor ligger der – særligt for entreprenøren - et stort arbejde i at indarbejde udvidelsen i den nuværende plan på bedst mulig vis.
Carsten Thomsen, projektleder, Teknik og Miljø

Det er særligt jordhåndteringen, der er et større puslespil at få til at gå op, da det skal hænge sammen med den allerede planlagte jordhåndtering.

Tidsplanen holder

Heldigvis er der endnu ikke noget, der tyder på, at udvidelsen forsinker åbningen af Bering-Beder vejen.

Der er dog ingen tvivl om, at projektet bliver mere følsom over for vejret og andre uforudsete faktorer, når hele projektet bliver mere komprimeret. Derfor kan vi heller ikke give nogen garantier, men vi er selvfølgelig meget opsatte og fokuseret på at undgå forsinkelser og være klar til åbningen til årsskiftet 2022/2023.
Carsten Thomsen, projektleder, Teknik og Miljø

En endelig visualisering af det tredje spor vil indgå i 3D-modellen i løbet af marts 2021. Det er allerede nu muligt at få et foreløbigt billede af udvidelsen ved at vælge ”2+1 vejanlæg” i 3D-modellen.

Gå på opdagelse i 3D-modellen her.