Oversvømmelse på Oddervej

Opdateret 20. september 2021 kl.12.26: 

Desværre har vejret ikke været med os i weekenden, og det betyder, at vi ikke kan få vandet så hurtigt væk fra Oddervej, som vi håbede. Derfor lukker vi først Oddervej 29. september frem til 5. oktober, og ikke 22. september til 28. september som først planlagt. Vi opdaterer selvfølgelig på situationen her, når der er nyt i sagen.

Der kom rigtig meget vand i Aarhus onsdag d. 15. september. Det gik hårdt ud over Oddervej, der nu er oversvømmet.

Vi er stadig i gang med at undersøge, hvad vi kan gøre for at løse problemet. Vi har nogle løsninger klar, men meget afhænger af, hvordan vejret arter sig den næste uges tid. Vandstanden er steget så kraftigt, at vi er nødt til at vente på, at den falder igen, før vi kan komme i gang med arbejdet.
Carsten Thomsen, projektleder for Bering-Bedervejen

Vandstanden er forhåbentlig faldet så meget på onsdag, at en del af Oddervej bliver lukket 22. september og en uge frem. Men det kommer an på, hvor hurtigt det kan lade sig gøre at fjerne vandet fra vejen. Det afhænger af regnmængden de kommende dage. Derfor er der risiko for, arbejdet bliver udskudt en uge. Men det skal gerne gå hurtigt, da vejen ikke har godt af at være oversvømmet.

Hvad skete der?

Grunden til oversvømmelse var i første omgang den massive mængde regn, der faldt i Aarhus-området onsdag. Afvandingssystemet på Oddervej er en midlertidig løsning, indtil den permanente løsning bliver installeret.

Det viste sig, at den midlertidige afvanding ikke var tilstrækkelig til den her mængde regn. Og så satte en af pumperne ud. Nu sætter vi det permanente afvandingssystem op, og det skal gerne kunne håndtere en del mere vand.
Carsten Thomsen, projektleder for Bering-Bedervejen

Mens Oddervej er lukket, vil trafikken blive ledt væk, så der kun er den allermest nødvendige trafik gennem Beder og Malling. Men det opfordres generelt til, at man undgår Oddervej i perioden. Der vil blive sat infotavler op til både syd- og nordgående trafik. Vejarbejdet i Malling bliver indstillet i perioden, og Tandervej, der ellers skulle have været lukket, holdes åben.