Nu åbner en del af Giber Ringvej

Når de sidste skilte og afspærringer er fjernet i midten af uge 39 kan trafikanter køre på Giber Ringvej mellem Hovedvejen i Hasselager og Landevejen i Tranbjerg. Strækningen er 3,2 kilometer lang.

Vi har glædet os til at kunne åbne denne strækning, og vi ved, at borgerne i området har glædet sig endnu mere. Vi er dog opmærksomme på, at der kan komme trængsel omkring motorvejskrydset ved Torshøjvej, indtil motorvejsramperne er udbygget. Men pengene er afsat til projektet, og seneste melding fra Vejdirektoratet er, at arbejdet med ramperne begynder medio 2023 og afsluttes i slutningen af 2024.
Carsten Thomsen, projektleder

Trafikministeriet har afsat 127 millioner til et signalanlæg ved motorvejstilslutningen ved Torshøjvej og til et signalanlæg ved motorvejstilslutningen ved Hørning. Aarhus Kommune vil i forlængelse af dette udvide Torshøjvej til fire spor, og sikre at den nyanlagte rekreative forbindelse langs Torshøjvej forlænges forbi motorvejen. Derudover bliver der lavet et signalanlæg ved tilslutningerne til E-45Østjyske Motorvej ved Hørning.

Bedre forbindelse til det sydlige Aarhus

På sigt skal det blive nemmere at komme fra motorvejene til blandt andet Tranbjerg, når man kører på den nyåbnede strækning af Giber Ringvej.

Når den sidste etape fra Tranbjerg til Beder på 6,5 kilometer står færdig, kan vejen i sin fulde længde åbne omkring årsskiftet.

Fakta

  • Giber Ringvej bliver i alt 12 kilometer lang
  • Vejen strækker sig fra Kolt i vest til Beder i øst
  • Første spadestik til Giber Ringvej blev taget i april 2020
  • Vejen forventes at stå færdig i slutningen af 2022