1,5 km cykelsti syd om Mårslet

Børn i Mårslet skal kunne cykle til gymnastik i Egelund Idrætscenter. Og borgeren i Tranbjerg skal kunne cykle på arbejde i Malling. Da byrådet besluttede at anlægge Giber Ringvej, besluttede de også at forbedre stiforbindelserne mellem de sydlige byer. Det indebar også en ny cykelsti syd om Mårslet mellem Nymarksvej og Mustrupvej langs bygrænsen.

Tandervej og Obstrupvej er begge forbindelsesveje til Giber Ringvej. Derfor har det været vigtigt at give cyklister på de veje et sikker og godt alternativ. Med den nye dobbeltrettede, asfalterede cykelsti får Mårslet og det sydlige Aarhus en sikker cykelsti for både store og små.
Carsten Thomsen, projektleder, Teknik og Miljø.

Fra Mustrupvej løber cykelstien langs vandløbet og det levende hegn, der adskiller boligområderne Ovesdal og Mustrupvej. Herefter løber stien direkte mod nord over Giber Å, inden den krydser Tandervej syd for skolens boldbaner og videre vest for boldbanerne for at ramme det eksisterende stisystem ved Frøkærparken.

Første spadestik til sommer

I den nærmeste fremtid skal Aarhus Byråd behandle en indstilling om ekspropriationerne i forbindelse med cykelstien. Vi forventer at tage første spadestik på cykelstien i sommeren 2023. Vi mangler at indgå aftaler med lodsejerne på den næste og nordlige del af stien, og derfor er det endnu uvist, hvornår den bliver anlagt.

Se et kort over cykelstien herunder. Du kan trykke på kortet og få det vist i stort format. 

Kort over cykelsti syd om Mårslet

Se et kort over alle stiforbindelser ved Giber Ringvej her.