Her planter vi ny skov og natur

Vi er ikke kommet udenom at fælde skov under anlægget af Giber Ringvej. Det skal vi selvfølgelig erstatte. Vi er forpligtet til at plante mindst dobbelt så meget skov, som vi har fældet. Men lokalområdet kan se frem til meget mere. Vi har nemlig en del arealer i overskud, hvor vi gerne vil plante træer og skov.
Carsten Thomsen, projektleder, Teknik og Miljø.

I anlægsfasen har vi fældet 2,5 hektar skov. Som erstatning er vi ved at plante 5 hektar ny skov og natur, men vi har kig på yderligere 10 hektar, som vi er ved at undersøge om muligvis kan blive til nye skov- og naturområder. 

Meget mere Tingskov

Et af de steder, hvor vi ved, der kommer skov, er ved Tingskoven. 

Bor du i Tranbjerg, kan du se frem til, at du kan hoppe på cyklen og cykle over den nye bro på Sønderbro, som leder dig videre til en meget større Tingskov. Øst for Tingskoven er vi nemlig ved at plante skov allerede nu, og i foråret planter vi endnu mere.
Gorm Halskov, arealansvarlig, Teknik og Miljø.

Skoven bliver en løvskov hovedsagelig med egetræer, mens der også bliver plads til lunde i skoven med bøg og andre træsorter. Skoven får stier, så du f.eks. kan gå eller løbe en tur. Det kommer du forhåbentlig også til at kunne i et større naturområde på 4,5 hektar ved Aarhus Syd Motorvejen ved Hasselager V tilslutningen, som vi er ved at undersøge. 

Vi har også kig på flere arealer langs vejen, hvor vi forhåbentlig kan plante mere natur, mens nogle arealer springer naturligt i skov. Få et overblik over arealerne på kortet længere nede i nyheden. 

Skov til kronhjorte

Også dyrene får mere skov. I forlængelse af Niels Brøchners Bro, som er broen, der skal lede kronhjorte sikkert rundt i området, planter vi på den nordlige side over 3 hektar skov. De første år vil skoven være hegnet ind, så dyrene ikke spiser træerne. Men om nogle år kan dyrene stå og gemme sig, inden de begiver sig videre mod Niels Brøchners Bro.

Se et kort over nye skov- og naturarealer, og hvilke mulig arealer vi kigger på. Klik på kortet for at se det i et stort format.

kort over skov og mulig skov