Hvem er Niels Brøchner?

Niels Brøchner lægger navn til den store faunabro, der ligger sydøst for Mårslet – Niels Brøchners Bro.

Broen er specialdesignet til de hundredvis af kronhjorte, der lever i det sydlige Aarhus, men også rådyr og dådyr kan bruge broen. Den 50 meter brede faunabro giver dyrene en sikker vej over Giber Ringvej, ligesom den skaber en mere trafiksikker vej. Når du kører under broen, står der med messingbogstaver ”Niels Brøchners Bro”. Og måske har du undret dig over, hvem han er.

Niels Brøchner var medlem af Aarhus Byråd fra 1998 til 2011 - først for Venstre og senere for de Konservative, og han var stor fortaler for Giber Ringvej. Det er ingen hemmelighed, at Giber Ringvej har været på tegnebrættet i mange år, og det har krævet benhårdt arbejde at få realiseret vejen. Det har Niels Brøchner været med til, og han arbejdede generelt for en god infrastruktur i Aarhus.

Niels Brøchner var også idémand og skaber af Classic Car Race. Netop derfor var det Niels Brøchners racerbil, der tog den første tur på Giber Ringvej, da vejen åbnede i december 2022. Niels Brøchner døde i 2016.

Niels Brøchners Bro er én af i alt syv faunapassager langs Giber Ringvej. Her kan alt fra padder til grævlinger trygt og sikkert passere vejen uden, at de skaber farlige trafiksituationer på vejen.

Tilbage i sommeren 2021 besøgte vi Niels Brøchners Bro, der var ved at blive anlagt. Hør biolog Lars Hoppe fortælle mere om faunabroen.